Biografie

Biografie


Mijn paardenpassie begon al vroeg. Op mijn 7e mocht ik dan eindelijk lessen bij de manege in de buurt. Er was op hetzelfde terrein ook een Arabieren fokkerij, waar ik vanaf mijn 12e mee mocht helpen. Daar heb ik heel veel geleerd over paardengedrag en de omgang van merries met veulens, jonge paarden en ook hengsten. Hier was ik dan ook veel te vinden in mijn vrije uurtjes, zodra het kon. Ook las ik zoveel mogelijk over paarden. Toen de manege opgeheven werd ben ik pony’s en paarden van anderen gaan rijden, en elders gaan lessen (zowel groeps- als privélessen).


Na mijn VWO eerst gestart op NHB Deurne (HBO Paardensport), maar dit bleek niet zo goed bij mij te passen. Wel leerzame stages gehad bij o.a. Marcel Beukers. Ook werkte ik later nog op enkele andere stallen. Toen kreeg ik de kans om op de manege waar ik leste te komen werken en mijn ORUN te volgen. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen in zowel het runnen van een bedrijf als in het lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Maar uiteindelijk besloot ik toch nog een studie te gaan volgen.


Tijdens mijn studie bleef ik wel diverse paarden van anderen bijrijden en volgde ik ook privélessen op goed geschoolde dressuurpaarden bij Elly Olivier, waar ik leerde hoe oefeningen als schouderbinnenwaarts, piaffe, passage en galopwissels moesten voelen. Verder ging ik naar diverse paardenevenementen waar ik mijn kennis verder uitbreidde.


Na mijn studie bleef het toch kriebelen om van mijn hobby mijn werk te maken. Zo ben ik online trainingen gaan volgen van o.a. Rien van der Schaft, Tristan Tucker en Dressage2Learn, 4Ddressage en Warwick Schiller. Daarnaast ben ik lessen gaan volgen in de klassieke rijkunst en heb ik in 2017 mijn Freestyle Niveau 1 instructeursdiploma behaald. Inmiddels heb ik daar ook Paardenwelzijn en Revalidatie 1 aan toegevoegd vanuit de Freestyle Academy. Daarnaast staan de specialisatie Jonge Paarden, Trailerladen en de Takt-academy niveau 1 op de planning voor 2022-2023.


Deze trainingen en opleidingen sluiten goed aan bij hoe ik met paarden om wil gaan en wil trainen: Duidelijk, consequent, maar wel eerlijk en zonder dwang. Luisteren naar het paard, en kijken wat er voor die specifieke combinatie nodig is en werkt.


2020-03-17 03.00.40-1
2019-10-26 18.10.25
DCS_0421
IMG_5329-bewerkt